Logo

Parykblækhat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Meget yndet spisesvamp af mange. Det har dog en ulempe: når frugtlegemerne modnes, flyder de ud i en blækagtig masse. Skal derfor indsamles når de helt unge og anvendes inden for få dage.
Hatten hos parykblækhat er først cylindrisk til ovalt hvælvet og bliver med alderen mere og mere klokkeformet. Den er skællet, i begyndelsen hvid, bliver derefter rosa nedefra og flyder så ud i en blækagtig masse. Højden er 4-10 cm og bredden 3-4 cm. Lamellerne er først hvide, farves derpå og opefter rosa og flyder derefter ligeledes ud. Kødet er hvidt og fast. Stokken er 10-20 cm høj, slank og hvid.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 621 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!