Logo

Paksoi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Brassica chinensis
Paksoi tilhører korsblomstfamilien (Crusiferae). Der findes flere stavemåder for paksoi, bl.a. pakchoy eller pai tsai. Endnu er der ikke noget dansk navn.

Paksoi er, som navnet lader formode, af asiatisk oprindelse. I Kina og Japan har denne plante været dyrket i mange år, men det er først i begyndelsen af 1980’erne, europæerne og specielt hollænderne har fattet interesse for den.

I udseende minder paksoi en del om bladbede. Bladet er grønt-mørkegrønt, og midterribberne og bladstilk er opsvulmede, kødfulde og hvide, hvilket giver planten et meget dekorativt udseende. Smagsmæssigt minder den meget om kinakål, som den også er nært beslægtet med.

Paksoi er en relativt sart plante, som kræver læ og gode dyrkningsforhold og egner sig bedst til dyrkning i væksthus. Mere robuste sorter, som vil være anvendelige til frilandsdyrkning, er dog på vej.

Typiske fejl:
Råd og udtørring.

Opbevaring og holdbarhed:
Paksoi opbevares bedst ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed, hvor den kan holde sig i 30-40 dage. Ved 20°C og 60 % relativ fugtighed kan den holde sig 2-3 dage.
Sæson
April-December

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.353 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her