Logo

Pærer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pæretræet er en gammel kulturvækst med op­rette grene, og det omtales allerede i græske skrifter 700 år fødtKr. Vores almindeligste pære­sorter er opstået som krydsninger mellem europæiske og asiatiske, vilde former. I dag findes der mange forskellige sorter med vari­erende kvaliteter, farver og former, og nogle er meget elegante med en lang, slank facon.
Pærer skal håndteres forsigtigt. De er føl­somme over for stød og er ikke særligt hold­bare, og de sælges derfor ofte umodne i for­retningerne. Selv når en pære er overmoden, ses det ikke altid på skallen. Da de er ret fiberrige, blev de tidligere brugt inden for folkemedicinen bl.a. mod forstoppelse.
Det er taknemmeligt at lade pærer koge sagte i en sukkerlage smagt til med honning, vin, citron eller krydderier, da de på en fin måde opsuger smagen. Server dem med en cremet gorgonzola, mascarpone eller en anden god friskost.
 
(der findes også elektriske pærer og hestepærer)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her