Logo

Om kaffe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
At riste kaffe er ganske enkelt at tilføje den korrekte varme til rå kaffebønner, der fra en grønlig eller gullig farve får den fyldige brune kulør vi kender. Da bøn­nerne bliver tørre ved varmen, svulmer de op og kaffesmagen udvikler sig, når der tilsættes
kogende vand. Ristningen blev højst sandsynlig opdaget ved et til­fælde, og det var først omkring midten af det 15. århundrede, at man begyndte at drikke kaffe på den måde, som vi kender det i dag. Europæiske vaner omkring kaffedrikning har influeret på måden, vi kan lide at drikke vores kaffe på. Her er nogle af de po­pulære måder at brygge den på:
 
Café au lait tilberedes ved at hælde varm kaffe og kogende mælk samtidig op i en kop.
Café con leche tilberedes ved at blande stærk espresso med dam­pet mælk.
Caffé con panna, espresso med en klat pisket fløde på toppen.
Caffé corretto, espresso »kor­rigeret« med likør.
Caffé crema, en lille kop espresso blandet med fløde.
Caffé freddo, afkølet espresso serveret i glas som regel med is.
Caffé latte, en lille kop espresso blandet med dampet mælk, ofte med oppisket mælk. Caffé lungo, stort glas espresso tilberedt ved at tilsætte kogende vand til en normal espresso; kendes også som Americano.
Caffé macchiato, ren kaffe, en lille normal espresso i en mellemstor kop med skummende mælk ovenpå.
Caffé mocha, espresso blandet med chokoladesirup og dampet mælk, ofte med pisket fløde oven­på drysset med cacao.
Caffé ristretto, »koncentreret« espresso, den normale mængde bønner der blot bruges til at brygge en lille bitte kop kaffe.
Cappuccino, en lille kop espresso med lige dele dampet mælk og skummende mælk ovenpå.
Mochaccino, cappuccino lavet med dampet chokolademælk.
Doppio, en dobbelt espresso.
Espresso, en fyldig, stærk, kon­centreret kaffe.
Grande, et stort glas eller kop sort kaffe, med eller uden mælk.
Short, en mellemstor kop sort kaffe, med eller uden mælk.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 633 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!