Logo

Oliemargarine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Som navnet antyder, er oliemargarine en mellemting mellem margarine og olie, der er flydende i konsistens. Når olie indeholder margarine, kan man lettere se, hvornår panden er varm og undgå overophedning. Samtidig er oliemargarinen mere tyktflydende. Det gør, at man ikke så let kommer til hælde alt for meget fedtstof på panden.

Betydning i kosten
Oliemargarine har en god fordeling af fedtsyrer.

Sammensætningen af fedtsyrer kan være således:
Mættede fedtsyrer: 11 gram pr. 100 gram = 12% af fedtsyrerne.
Enkeltumættede fedtsyrer: 45 gram pr. 100 gram = 50% af fedtsyrerne.
Flerumættede fedtsyrer: 34 gram pr. 100 gram = 38% af fedtsyrerne.

Opbevaring og holdbarhed:
Fedtsyrer kan blive ødelagt af blandt andet lys, varme og luftens ilt, så de bliver harske og mindre sunde. Olier i gennemsigtig emballage bliver påvirket af lys al den tid, de står på butikshylderne. Det, sammen med den relativt høje temperatur i butikken, giver stor risiko for, at olien tager skade. Det bedste er derfor at købe olier i fødteks. metaldunke eller mørkfarvet glas. Man skal desuden være opmærksom på holdbarhedstiden, som også påvirkes af opbevaringsforholdene. Det er vigtigt at stille margarine og andet fedtstof mørkt og køligt. Køleskabet er en udmærket løsning. Der bør være låg på olieflasken.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 588 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os