Logo

Nelliker - kryddernelliker - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
De tørrede blomsterknopper fra et tropisk træ tilhørende myrtefamilien. Stammer fra de ostindiske øer. Træet høstes kontinuerligt, da knopperne kun egner sig som krydderi 2-3 dage. En førsteklasses nellike skal være rank og tør. Når den presses, skal en dråbe nellikeolie sive ud. Forfalskninger forekommer, bl.a. sælges kryddernelliker, som olien er presset ud af. Smagen er noget pågående, lidt sødlig. Kan købes hele og i pulver.
Anvendelse: I bagværk, fx brunkager. Forsigtigt anvendt giver krydderiet god smag til hønse- og fiskebouillon, gerne stukket i et helt løg. Bruges også ved kogning af skinke.
Lat. Eugenia caryophillata.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her