Logo

Molekylær gastronomi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Molekylær gastronomi betyder at videnskaben og kogekunsten går hånd i hånd. Det er en kulinarisk metode, som kigger bag om madlavningen og gør op med de traditionelle tilberedningsmetoder og råvaresammensætninger.
For hvad sker der egentlig med vores råvarer når vi tilbereder dem? Er der noget vi kan lære og noget vi kan gøre bedre? Ved hjælp af Molekylær gastronomi finder nogle af verdens bedste kokke nu på helt nye retter og tilberedningsmetoder.
Hvorfor ikke pakke laksen ind i lakrids og tilberede den i vacum og vandbad, spise kaviar med hvid chokolade og lade forretten ryge en tur i flydende nitrogen. Med molekylær gastronomi er alt tilladt, men maden tager stadig udgangspunkt i de gode råvarer og den gode smag.
Se eks. på molekylær gastronomi i disse opskrifter:
 
Sprød æggesnaps
Mousse af rå grønsagsjuice
Ægte sauce i sifonflaske
Chokoladeoblater med kaviar
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.375 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her