Logo

Mandel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lat. Prunus amygdalus.

Mandler er de olieholdige frø af to varianter af mandel træet: henholdsvis søde og bitre mandler.
Søde mandler kan anvendes skoldede og uskoldede som ingrediens i bagværk, desserter og konfekt (marcipan).
Bittermandler kan anvendes i små mængder for at fremkalde en speciel smag af bittermandelolie i bagværk, desserter m.m. Men på grund af stort indhold af blåsyre, kan bitre mandler ikke mere købes her i landet i almindelige butikker.
Pistacier eller grønne mandler er stenfrugter på størrelse med hasselnødder. De anvendes til oliefremstilling samt til desserter, bagværk og konfekt.

 

­Mandlen er en af verdens mest alsidige delikatesser, og blandt alverdens mandler hæver de andalusi­ske sig blandt de bedste.
Hvis mandel­smagen maskeres af krydderier, lader de sig nøje med den relativt billige californiske mandel, men skal man­delsmagen stå i centrum, er det kun de spanske mandler, der dur. "De spanske mandler har en meget mere floral smag. De er mere afrundede og milde og er tillige meget smukkere at se på.,"
Den rynkede mandel med skal er californisk. Den lange slanke, glatte mandel er en spansk Largueta. Den afskallede, smukke, runde, hvide mandel er en spansk Marcono.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 578 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her