Logo

Malabarspinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Basella alba/rubra. En glat, nedliggende og tildels slyngende urt, med kødede og små hvide, violette eller røde blomster, som dyrkes i mange tropiske lande. Planten er for få år siden blevet lanceret som potteplante under navnet "rose bud", (rosenknop), og den minder om vores egen havespinat i smagen og kan dyrkes i drivhuset, men den bør tages ind før frost. Malabarspinat er almindelig dyrket i Indien og de østasiatiske lande, og desuden en gammel farverplante, der farver blå og rød afhængig af de kemikalier der tilsættes under farvningen. Der findes en rødbladet, og en form med grønne blade. Bladene kan dampes og spises som spinat. De friske blade kan desuden finthakkes og blandes i salater. De modne frø af planten kan sås i en kasse med sandblandet muld i vindueskarm eller drivhus i løbet af sommeren og det er let at formere den ved frø.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.766 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1345415-09-2022 11:27:20 Anna Birthe Bach
Jeg har fået den flotteste grønne saftige slyngplante ud af en pose frø med malabarspinat. Nu glæder jeg mig til at tage den først i drivhuset, siden ind under en plantelampe og spise den hele efteråret.
1305503-12-2020 23:16:02 Kirsten
Malabarspinat - lexABC.dk Basella alba/rubra. ... år siden blevet lanceret som potteplante under navnet "rose bud", ( rosenknop), ... Soja er giftigt og kan angribe hypofysen. Synes det er misvisende, da der står man kan bruge den i salater o.a.🤔 mvh. Kirsten

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen for en rigsret i Minksagen?

Effektiv reklame - klik her