Logo

Madtejne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Når fisker Iver larsen og hans søn Bent går op gennem gaderne i blåt termotøj, sorte vaders eller træsko og med hver sin madtejne under armen - så ved vi at nu er det fyraften for fiskerne. Der er noget trygt og gammelkendt over synet af de to på vej fra havet.
Men madtejnen der er så stor som en sko­tøjsæske størrelse 52. Hvad er der dog i den?
Iver fortæller at hans madtejne blev bygget specielt til ham af den gamle fisker Georg Damgaard der i øvrigt også havde bygget sin egen kystbåd. Tejnen er omhyggeligt lavet med bund og sider i træ. Låget med det store håndtag holdes på plads af en lille træsplit der er bundet til kassen.
"I madtejnen har jeg en madpakke med en 6-7 skiver rugbrød, der skal jo være til en lang dag på havet. Før i tiden havde jeg min tobak og piben deri. Nu er der et par skruetrækkere og nogle små reservedele, som ikke gerne må blive våde, og en rulle sort isole­ringstape. Og så er der skibspapirerne og vores fiskerilicens."
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.043 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.