Logo

Mælkebøtter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vi kan bruge hele dette smukke ukrudt, der skyder op overalt, både rod, blade, blom­sterknopper og blomster. Det er bladene, der er mest interessante. Pluk spæde mælkebøtte­blade fra tidligt forår frem til sankthans, og brug dem i fx salater sammen med andet grønt, eller bland dem med spinat i en lækker tærte.
Mælkebøttens grønne blomsterknop­per kan steges i olivenolie og smages til med citronsaft og hvidløg. Store, nyudsprungne blomster kan anvendes til fremstilling af vin.
Roden kan være besk i smagen og bør der­for skrælles og blancheres inden brug. Tid­ligere brugte man tørrede, ristede mælkebøt­terødder som kaffeerstatning.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her