Logo

Løg - grønsag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
eng. onion; fra. oignon; ty. Zwiebel, ital. cippola. Lat. Allium.

Løg findes i utallige arter og er en af de fornemste og mest benyttede smagstilsætninger. Kepaløg er det vigtigste og mest anvendte af alle køkkenløg. Det findes i mange arter og variationer, runde, ovale, små og store. Det runde, gule løg er det populæreste husholdningsløg og også det, der i industrien bl.a. anvendes til frysetørrede løg, stegte løg etc.
Kepaløg kaldes også rødløg, skønt de fleste kepaløg er gule eller hvidlige. Kun en lille del, ca. 5% af kepaløg bliver rødlige eller helt mørkerøde. De er som regel blidere end, de lyse kepaløg.
Løg anvendes rå i sildemarinader, som krydderi til kød- og fiskefars og utallige middags- og frokostretter.
Syltetøj (perleløg) er en lille sort, der syltes i eddike og anvendes som krydderi i salater, til visse kødretter m.m.
Skalotteløg med den grålige skal er sammensat af flere småløg uden om et hovedløg. Det er meget fint i smagen og anbefales ofte.
Hvidløg se: Hvidløg
Purløg adskiller sig fra andre løg ved, at det er de cylindriske blade, der anvendes.
Purløg anvendes som krydderi på smørrebrød, æggekage, omeletter, sauce, salater, sild m.m.

Løg er:
- det almindelige husløg med brun skal, som kan være lille og sviende eller stort som en knyttet hånd og mildt
- det aromatiske hvidløg
- det mildt-aromatiske rødløg
- skalotteløget, sart og kraftigt på en gang
- det opkvikkende forårsløg

Løg indeholder:
- 120 Joule pr. 100 g
- 5 g kulhydrat
- næsten intet protein og fedt
- kalium og C vitamin

Løg:
- giver fri passage i luftvejene
- sætter gang i fordøjelsen
- renser blodet.
- rører en til tårer

Løg vil:
- have det lidt køligt, helt mørkt og ret tørt
- stå for sig selv - ellers smager alt af det
- snittes så frisk som muligt, ellers bliver det bittert
- steges lidt før kogning - ellers bliver det aldrig blødt
- ikke ligge for længe i salaten - ellers bliver den uspiselig

Løg kan lide:
- at blive stegt. Det gør det krydret og sprødt
- at blive dampet langsomt. Det gør det sødt og saftigt
- at få modspil - fra krydrede, stærke, syrlige, fede, røgede eller stegte ingredienser
- at spille sammen med noget sødt og cremet
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.368 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her