Logo

Kvan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Kvan (Angelica archangelica) er én af de ældste køkkenurter herhjemme. Den er hjemmehørende i Nordskandinavien og på Island og Færøerne, men er af vikingerne udbredt til hele det nordlige område. Hele planten har været brugt i madlavningen. Bladene blev kogt til grød, og den tykke, opsvulmede rod blev kogt som grønsag.
Bladstilkene kan skæres ud i små stykker og kandiseres. De nye, friske blade bruges til at sætte på snaps, og giver snapsen en flot lysegrøn farve og en aromatisk duft. Kvan er egentlig hjemmehørende på fugtig jordbund, men trives udmærket under mere tørre forhold. Den bliver op til to meter høj.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.131 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her