Logo

Karella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Momordica charantia
Karella kaldes også bitter agurk eller balsamagurk. Karella hører til græskarfamilien (Curcurbitaceae) og dyrkes udbredt i Indien og Sydøstasien. Dens hjemsted kendes ikke med bestemthed, men det har været i ”den gamle verden”. Karella blev bragt til Brasilien med slaveskibene og findes nu overalt i hele den tropiske del af verden.

Karella er en etårig klatreplante, som bliver ca. 5 m. lang. Stænglen er femkantet og kraftigt furet. Frugten er krum og ribbet. Hele overfladen er fyldt med vortelignende udvækster. Indeni findes utallige frø, som er brunlige og knudrede. Den modne karella er orange, kødet er rødt.

Der findes typer af karella, som er på størrelse med alm. agurker, mens andre ikke er større end drueagurker.

Opbevaring og holdbarhed:
Karella opbevares bedst ved 8-10°C og 95-100 % relativ fugtighed.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 999 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.