Logo

kakao

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 

: frø (bønner) fra arter af kakaotræ og den drik der fremstilles af dem; indeholder 50% fedtstof og bl.a. det stimulerende alkaloid theobromin. Frøene gæres, hvorved de får aroma, vaskes, tørres og ristes. Anvendes til fremstilles af chokolade. Ved presning fås kakaosmør, der bl.a. anvendes til kosmetik og madlavning. Af den udpressede rest fås kakaopulver. Verdensproduktion i 1.000 ton: 1.660, heraf Elfenbenskysten 25%, Brasilien 21%, Ghana 11% og Nigeria 10%.

 

........................................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!