Logo

Kålroe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kålroen regnes for at være en rodfrugt, men botanisk set hører den til kålplanterne. Sma­gen er ret stærk af både kål og roe. Den kan være rund eller affladet, gul eller gulgrøn. Indeni er den orangegul med fast frugtkød.
Kålroen beskrives som regel som en ægte svensk grønsag. I England kaldes den Swede, fordi man fik de første frø fra Sverige for ca. 200 år siden.
Man bruger som regel kålroen til rodmos, men den kan også rives rå eller koges i mindre stykker og serveres med en veltilsmagt yog­hurt.

Også kaldet kålrabi har længe været glemt og gemt som køkkenurt, men i dag er den til at få i handelen. Ældre mennesker forbinder den måske med triste minder fra krigens tid hvor mange overlevede takket være kålroer i maden. Før kartoffelen blev kendt var kålrabi den tilskudsgivende C-vitamin kilde og derfor kaldte man den også for Nordens citron.

Se også Kålrabi

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.173 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her