Logo

Japanpære

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Pyrus pyrifolia
Japanpære tilhører rosenfamilien (Rosaceae) og den har mange synonymer bl.a. koreapære, asiatisk pære, ostepære, sandpære, champagnepære og salatpære. Den tilhører gruppen af asiatiske pærer, som består af flere arter, hvoraf japanpære er den vigtigste. Japanpære har sin oprindelse i Japan. Den dyrkes i dag i hele Østasien, men også i USA er det en vigtig frugt. Klimamæssigt er den mindre tolerant end den alm. pære og tåler ikke så lave vintertemperaturer. Japanpære blomstrer endvidere tidligere.

Frugten har et tyndt brunligt skind. Frugtkødet er lyst som ved alm. pære, men japanpæren har en mere sprød og fast konsistens. Inderst er kernehuset med de mørke kerner. Smagen er svagt sødlig.

Japanpære kendes fra alm. pære på det ensartede brunlige skind og frugtens runde form.

Betydning i kosten
Japanpære hører til de energirige frugter.

Typiske fejl:
Stødpletter, råd og udtørring.

Opbevaring og holdbarhed:
Japanpæren opbevares bedst ved 5°C og 90-95 % relativ fugtighed, hvor den kan holde sig i 3-4 måneder.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 515 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os