Logo

Jackfrugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Her er vi sværvægteren blandt mange frugter. Jackfrugten, der stammer fra regnskovene i Malaysia og Indien, kan veje op til 50 kg. De fleste vejer dog 2-10 kg og dyrkes i Syd­amerika, Afrika, Asien og Australien.
Frugten er oval og har en tornet, kraftig skal, der går fra grønt til brunt, når den er moden. Jackfrugten er fantastisk; man skulle næsten tro, at den er lavet af keramik, når man ser den. Midt i frugten sidder der en kraftig stok, og omkring den sidder det saf­tige frugtkød, der sommetider kan være lidt trævlet. Jackfrugt kan spises rå eller tilberedes som grønsag.
Tilberedning af jackfrugt
Hvis man skal holde en fest med et større an­tal gæster, kan man godt imponere dem lidt og bestille en jackfrugt. Da den vækker op­mærksomhed på grund af sin usædvanlige form og størrelse, har alle straks noget at tale sammen om.
Man kan spise den rå, men som regel til­bereder man den på en eller anden måde. Den er velegnet til at grillstege med noget til­behør. Man får en god dessert, hvis man skærer den i stykker som en lagkage, men la­der kanten sidde på som dekoration og derpå griller stykkerne. Dryp ahornsirup over og læg klatter af sødmælksyoghurt på.
En anden usædvanlig og vældig god ide er at skære den i små stykker uden kant, svøbe dem ind i ba­conskiver og grillstege dem.
 
Også kernerne er spiselige, hvis de tilbere­des. De kan koges, steges eller ristes som ka­stanjer.

En stor grøn frugt med et nubret, hårdt skind, der dækker over gult frugtkød. Smagen er sød. Bruges i Asien som grønsag i kogt tilstand. Kan købes på dåse, men ses også frisk.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.273 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os