Logo

Isop - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Vildtvoksende i Middelhavslandene og Centralasien og en kendt staude herhjemme. De finthakkede blade og grenspidser anvendes.
Smagen er mildt bittersød.
Anvendelse: Bedst sammen med citron, fx i is-te eller en kold citrondrik. I salater. Man kan lægge en enkelt kvist i suppevisken sammen med fennikel, dild, løvstikke, persille og esdragon, når man koger fisk.
Lat. Hyssopus officinalis.
2
Isop (Hyssopus officinalis) udmærker sig især ved de meget flotte og meget blå blomster, der er gode til afskæring.
Alene af dén grund burde den plantes langt mere, både i krydderhaver og staudebede. Smagen er stærk og lidt speciel. Den egner sig bedst til kraftige kødretter og til fisk. Planten bliver 40 til 60 cm høj. Efter nogle år bliver den lidt ranglet og kan da skæres tilbage om foråret. Isop er meget eftertragtet af bier.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.366 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her