Logo

Ingefær - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En ældgammel rodkrydderurt med hjemland i Sydøastasien, nu dyrkes den også i bl.a. Amerika. Den bedste kvalitet kommer fra Jamaica og sælges både hel og stødt. Syltet ingefær kommer fra Kina og tilberedes af rødder, som endnu ikke er "modnet" og blevet hårde. Det er et meget kraftigt og "stikkende" krydderi. Ingefær importeres frisk hele året fra bl.a. Brasilien og Afrika. Den anvendes som den tørrede. Den er bedst i vintermånederne.
Anvendelse: I bagværk, fx pebernødder og engelske ingefærkager, samt i visse retter med fåre- og lamme- eller flæskekød og i frugtkonserves.
Lat. Zingiber officinalis
2
Ingefær er en sivlignende plante der tilhører orkidefamilien. Den kræver tropisk varme for at trives og formeres ved vandret voksende rodskud. Det er disse rodskud der bruges som krydderi og de høstes når de er 10 cm lange. Rødderne indeholder 3 % æteriske olier der har en stimulerende virkning på maven. Ingefær kan i dag købes som pulveriseret og tørret krydderi. Hele tørrede stykker af rødderne og som friskvare. Frisk ingefærrod bruges gerne i orientalske retter mens det tørrede krydderi bruges i bagværk. I dag er ingefær kendt som et middel mod søsyge og køresyge.

Ingefær

Ingefær er stærke sager, der gi'r varmen indvendig fra, så brug den mærkelige jordstængel i små portioner. Den kan anvendes overalt, hvor du normalt bruger stødt ingefær, men skal skrælles først. Skåret ud i meget tynde skiver, vil grønsagsretterne også få en ekstra velsmag. Ingefær kommer fra Asien, Brasilien og Kina.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!