Logo

Hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Allerede i midten af 1800-tallet blev det be­vist, at hvidløg har antibakterielle evner, men også tidligere blev det anvendt som mirakel­medicin. Det indeholder stoffet allicin, hvil­ket ifølge nogle forskningsrapporter fungerer som antioxidant. Allicin er det stof, der giver hvidløget både dets smag og duft og dets hel­bredende egenskaber.
Man fik bevis på, at hvidløg er en meget gammel plante, da en ægyptolog i begyndel­sen af 1900-tallet fandt en grav, der kunne dateres til år 3750 fødtKr. Der fandt man figu­rer af hvidløg lavet af hvidt, ubrændt ler.
Ifølge russiske botanikere har man konsta­teret, at hvidløget oprindeligt kommer fra de sydsibiriske stepper og antageligt anvendtes der for 8.000 år siden, og de spredtes via no­madestammer til Kina og senere videre til Ægypten. Opdagelsesrejsende som Marco Polo og Columbus har bidraget til at sprede hvidløget videre ud i verden, og indianerne forstod hurtigt, at hvidløg havde helbredende evner over for sygdomme hos både menne­sker og dyr.
Små, runde hvidløg, der ikke er delt i fed, kaldes kinesiske hvidløg.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.309 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her