Logo

Hvede - det vigtigste brødkorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Der er ingen tvivl om, at hvede er kongen over alle kornsorterne. Hvedemel har uforlignelige bageegenskaber, og kan tåle at blive blandet med mange forskellige former for mel, der ikke har den samme bageevne. Hvedemel smager lidt nøddeagtigt og giver et godt, velsmagende brød.
I butikkerne kan man både købe fintmalet hvedemel, den ikke helt så fine durumhvede og grahamsmel, der er grovere og malet af hele kornet med både skal og kim. Grahamsbrød kan smuldre lidt, men det kan undgås ved at tilsætte 1-2% fedt i forhold til dejens samlede vægt. Man kan også købe fuldkornsmel, som består af groftmalede hele hvedekerner. Det har en ringe bageevne og skal blandes med rigeligt hvedemel, for at dejen kan hænge sammen.
Når hvedekornet males til mel, fjerner man den yderste skal og kimen. I det hvedemel, man kan købe i butikkerne (der ikke er det samme mel, som brødfabrikanterne bruger), er 80% af kornets kerne bibeholdt.
Hvedeklid består af kornets skal uden kimen. Det indeholder op til 60% kostfibre af den samlede vægt og er rigt på vitaminer og mineraler. Hvedekim består udelukkende af kimen, der udgør 1-2% af kornets samlede vægt.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.