Logo

Helt - ferskvandsfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Helt er en laksefisk, som regnes for bedst i tiden martsseptember. Den ses sjældent i fiskeforretninger undtagen i Vestjylland, nærmere betegnet på Ringkøbingegnen, da den er mest udbredt i Ringkøbing Fjord. Helt kan anvendes kogt, varm eller kold, stegt, grillstegt eller røget.
Helten er en fisk, der kræver rent vand for at kunne eksistere. Inden for heltfamilien findes adskillige arter, der selv for specialister er vanskelige at adskille fra hinanden. Tilmed findes et utal af bastarder, der yderligere besværliggør en sikker identifikation. Nogle fagfolk hævder, at der i -virkeligheden kun eksisterer een art med en række forskellige livsformer.
Helten har en langstrakt krop med sølvglinsende skæl. Hale-finnen er dybt indskåret i fisken. Den har en lille mund med overbid - i munden sidder små fine tænder. Kødet er hvidt og fast. Den er en fremragende spisefisk, som minder om laks i smag og konsistens.
Mindste fangstmål er 36 cm.
Helten lever kun i de koldere områder på den nordlige halvkugle. Den lever i søer, floder og i brakvand. Ved den sydlige del af dens udbredelsesområde lever den i dybe, kolde søer.
Helten er en stimefisk, der lever af plankton og bunddyr. Den er også kendt for at æde rogn
Helten gyder normalt om vinteren. Gydeperioden starter, når vandtemperaturen er omkring 7ºC. Æggene lægges frit i vandet på åbent hav eller i ferskvand.
Helten er totalfredet fra 1. november til 31. januar.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.245 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her