Logo

Havre 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
kornet, der har bjælder på.
Ernæringsmæssigt overgår havre alle andre kornsorter, selv dem man maler til groft mel. Havre har et højere indhold af protein med en bedre sammensætning end hvede og et højt indhold af umættet fedt. Havre har altid haft ord for at være sundt, og i romertiden blev den anbefalet som en form for allround medicin. Kineserne satte også stor pris på havre, og i USA blev den i mange år solgt i drugstores.
Havre indeholder ikke gluten og har derfor ingen bageevne. De betyder, at en dej, som kun indeholder havre, ikke vil hæve. Hvis man blander havre i en hvedemelsdej, får brødet derimod en god, nøddeagtig smag. Fibrene i havren suger desuden meget væske til sig, så brødet holder sig friskt i længere tid.
Der findes to typer havregryn på markedet - grov- og finvalsede. Havregryn består af den inderste del af havrekernen, men det er kun 50% af kernen, der udnyttes. Alligevel har havre et højere næringsindhold end både rugmel og grahamsmel. På grund af havregrynenes høje fedtindhold behandles de med damp ved høj temperatur, for at de ikke skal blive harske. Det betyder, at den havre, man køber i butikkerne, ikke er rå, men har været opvarmet ved 100º i et stykke tid.
Havremel er malede havregryn og har samme egenskaber som grynene.
Alle tre typer havre kan bruges i brøddej, som de er.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 792 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!