Logo

Havebønne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Havebønnen der kan dyrkes i Norden kan være en lav buskagtig plante (krybbønne) eller det kan være en ranglet klatrende plante (Klatrebønne) Man kan skelne mellem gul voksbønne og grøn bønne der kan være flad, bred. Den såkaldte snittebønne og brydbønne er spinkel og sprød og kaldes også for haricot vert. Havebønne kan spises rå eller kogt eller bælgfrugten kan tørres og de tørrede frø anvendes. Ved tørre frø i mad bør der ske en udblødning og en tilpas lang kogning så frøene bliver møre og er lettere at fordøje. Tørre frø er rige på protein. DE friske kogte bønner spises som tilbehør til kødretter, i supper og salater eller som selvstændige bønneretter. Nogle bønnearter indeholder stoffer, der kan være giftige at spise i rå stand. De giftige stoffer (Lektiner) nedbrydes ved kogning.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os