Logo

Hamburger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bøfsandwich af et fladt stegt stykke hakket oksekød, som er serveret i en bolle med forskelligt tilbehør som; løg, peberfrugter, tomatpuré, remoulade, rødkål og syltede agurkeskiver. Ses i masser af variationer afhængig af land og egn. Navnet stammer helt tilbage til 1880’erne, men hamburgeren fik først sin store fremgang efter verdensudstillingen i St. Louis, Missouri 1904. Mest kendt for sine hamburgers er McDonald’s som indførte den i 1940.

Hamburger
Den amerikanske hamburger er verdens første fastfood. En smart slagter - og han har sikkert været tysk, måske endda fra Hamburg, smækkede en hakkebøf ind mellem kinderne på en stor bolle, så den var lige til at spise på stedet og med fingrene; Hamburgeren var født.
Det skete omkring århundredeskiftet og man kan roligt sige, at hamburgeren kom for at blive. Ikke underligt, for ordentligt tilberedt af gode råvarer er en burger glimrende fastfood. Det kræver godt brød, friskhakket oksekød af bedste kvalitet, og det korrekte tilbehør: tomater, løg, salat samt sylteagurk, og dertil french fries, som pommes frites hedder over there.

Se også: Burger kulturen, Pølse med brød og Sandwich
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 527 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her