Logo

Gelatine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Gelatine er renset lim, der har en stor geleringsevne og det fremstilledes i gamle dage af kalvehjerner. I dag fremstilles gelatine især fra alger eller collagentholdigt væv fra svin og okse. Gelatine købes i handelen i tynde blade kaldet husblas eller som pulver. Når der tilsættes vand til gelatine vil det kvælde mens det vil opløses i kogende vand. Ved afkøling stivner gelatinen. Fastheden afhænger af kvaliteten og af den tilsatte mængde. Husblas er især anvendt til gelerande og i fromager, is og frugtdesserter.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 667 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!