Logo

Fingermajs - babymajs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Zea mays
Fingermajs kaldes også for minimajs eller babymajs.

Majs hører til græsfamilien (Gramineae) og stammer fra Amerika, hvor den har været dyrket i meget lang tid. Indianerne brugte overvejende den modne majs som mel, men med fremkomsten af sukkermajsen blev også anvendelsen af kolbemajs almindelig.

Majs dyrkes nu overalt i verden med USA og Kina som de største producenter.

Majsplanten bliver ca. 3 m. høj, øverst sidder hanblomsterne, mens hunblomsterne sidder på sideknopper nede på stænglen. Bestøvningen foretages af vinden.

Fingermajs er en uudviklet kolbe som endnu ikke er blevet træet i midten. Kolberne er på størrelse med fingre, heraf navnet. De sælges altid uden svøbeblade.

Fingermajs er ikke så kraftige i smag og farve som færdigudviklede sukkermajs.

Opbevaring og holdbarhed:
Fingermajs opbevares bedst ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her