Logo

Fennikel - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Fennikel ligner dild, men er grovere. Den kan blive op til et par meter høj. De fortykkede bladskeder er sammen med den hvide rod en fortræffelig grønsag. Smagen minder om anis.
Anvendelse: Bladene kan hakkes fint til salat og fiskesuppe. Bladskederne kan snittes fint til salatblanding. Man kan købe tørret fennikelfrø, der anvendes i fx bouillabaisse.
Fennikelrod bruges som grønsag. Fennikelskærme passer ligesom dildskærme fint til røget fisk. Også i kød-, fiske-. og leverretter kan man anvende fennikel.
Lat. Foeniculum vulgare.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 565 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os