Logo

Favabønne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Denne bønne er også kendt som "hestebønne" eller "valsk bønne", og er store flade bønner der kan spises i frisk eller tørret stand. Tørrede bønner bør altid udblødes først. Den seje skræl fjernes gerne før kogning. Favabønnen er dyrket og spist siden oldtiden i Europa og har også længe været en anvendt dyrefoder. Før Columbus bragte bønnen med sig fra Amerika, var favabønnen den eneste dyrkede bønnesort. Favabønnen indeholder i rå stand et stof, vicin, der kan resultere i favisme, især hos mennesker med en arvelig defekt. Vicin nedbrydes ved tørring eller kogning.
Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 869 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.