Logo

Emu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dromaius novaehollandi­ae. Emuer var det første vildt, der blev opdrættet i Australien, og kødsmagen ligner smagen i dyrevildt, men er mindre udpræget vildtagtigt. Det er rigt på jern og har et lavt kolesterolindhold. Kan købes udskåret som filet eller bøffer. Steg det i ovn, på barbecue, på pande eller ryg det.

 

Vejer 35-40 kg. Slagtevægt: 18 - 24 kg. Reelt kød: 12 - 15 kg
Sæson: Januar - maj (juni)
Emu smager som fødteks. struds i nærheden af råvildt.
I Australien, naturligvis påvirket af de korte dage lægge altid æg om vinteren fra november til hen i april. De klækkes fra slutningen af februar til hen på sommeren
Emuæg vejer mellem 600 - 650 gram. Ruges i 52 dage.
Emu-kød smager hen ad strudsekød, vildt…kødet er blevet en del eftertragtet i de franske køkkenregioner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.663 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her