Logo

Dild - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Typisk nordisk krydderurt, som tidligere var vildtvoksende, men nu kun forekommer dyrket.
Dild, som dyrkes i koldt klima, får kraftigere smag end i varmere områder. Kan købes tørret, både som frø og som blade. Dild bør, som de fleste andre krydderplanter, ikke sås samme sted år efter år.
Anvendelse: De friske dild blade er fortrinlige til nye kartofler, æggeretter, salater, fisk, rejer og krebs. De gule blomster egner sig godt til bl.a. røget fisk, og blomsterskærmene anvendes i syltede agurker og asier.
Lat. Anethum graveolens.

Anethum graveolens.
Enårig skærmplante med fjerlet løv og gule blomsterskærme. Trives i sol og skal beskyttes mod vind, da den kan blive over en meter høj. Gror frodigt i varme somre, kræver vand og gødning i tørre perioder. Så frø direkte i bedet i april-juni. Dildfrø har en letbitter smag, indeholder silicium, kalk, fosfor samt andre næringssalte og kan bruges som erstatning for salt i maden.
Danmark har dildfrø været fast ingrediens i syltning siden middelalderen.
--
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.692 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her