Logo

Dekorative brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Mennesker har til alle tider elsket at dekorere og pynte. Brøddej er et taknemmeligt og nemt materiale at arbejde med, hvad det angår. Kunsten at lave fletbrød stammer fra det gamle Egypten, og her var det almindeligt at forme brødene som en fisk, en fugl eller en vase. Skikken opstod, så vidt man ved, fordi de fattige ikke havde råd til at ofre rigtige dyr til guderne. Derfor begyndte man at ofre 'brøddyr' i stedet.
Brød er også visse steder blevet tillagt magisk kraft. I Norge bagte man ved juletid en såkaldt 'såkake', der skulle tiltrække alle de trold kræfter, man mente havde taget bolig i huset op til jul. Siden blev såkaken gemt og givet til dyrene om foråret, så de kunne give megen mælk og godt kød.
Brød kan pyntes på mange måder enten ved at skære mønstre i dejen eller ved at drysse med forskellige former for pynt. Hvis man vil bage dekorerede brød, skal man ikke bruge for meget gær og lade dejen hæve på et køligt sted.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.076 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.