Logo

Citrongræs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(cymboprogon citratus, Andropogon schoenantus), en tropisk græsart (urtestængel op ti 60 cm lang) med løgagtig vækst beslægtet med durra; sydøstasiatisk krydderurt med fin citrus-ingefæraroma, som anvendes frisk eller tørret og opblødt. Den er allestedsnærværende i thailandsk (tabrai) og vietnamesisk køkken, men træffes også i Indonesien og Malaysia.
Den friske citrongræs smager bedre end den tørrede, der skal ligge i blød i vand i en halv time eller mere før brug. Citrongræs bruges i karrypasta, lynstegning og supper.
Af citrongræs udvindes lemon grass oil, som er et vigtigt parfumeråstof. Citrongræs har været kendt i Europa, ialtfald siden 1600-tallet med mange synonymer. Under navnet kamelstrå, Herba Schoenanti, var den officiel i Pharmacopea Danica fra 1772.
-
Citrongræsr lange seje strå med citronagtig smag.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 808 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!