Logo

Carambol

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Averrhoa carambola, stjernefrugt, et højt træ opr. fra Indonesien, nu dyrket i mange tropiske egne. Frugten er gulliggrøn, tilspiset i begge ender og har fem dybe, gennemgående ribber. Skåret på tværs ses det ligeledes gullige frugtkød i stjerneform, isprængt brunlige frø. Smagen varierer fra syrlig til sød. Anvendes som bordfrugt eller som garniture på desserter og kager.

Carambole - Stjernerne fra de eksotiske him­melstrøg er ravgule, meget saftige, sprøde og forfriskende. Stjernefrugten hedder i virkeligheden Carambol. Men når du skærer den ud i skiver, lig­ner det små stjerner. Stjernefrugten dyrkes i mange tropiske lande, men størsteparten kommer fra Brasilien og Thailand. Den kan spises, som den er eller bruges i tærter og i drinks. Den lidt syrlige smag vidner om, hvor mange C-vitaminer Carambol'en inde­holder

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.