Logo

Camembert - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
fransk hvidskimmelost, oprindelig fra Normandiet, af hurtigt løbet, helst upasteuriseret komælk, der når det ideelle lagringstidspunkt efter 1-2 måneder. Skorpen er da hvid, undertiden svagt gulligt dunet, med ensartet tyktflydende indre og uden eller med behagelig, let muglugt. Ved længere lagring udvikler camembert ammoniak og skorpen bliver sprukken og rødlig. se også ost.

Imitationer fremstilles i alle osteproducerende lande. Alle flade, cylindriske. Vægten varierer hyppigst fra 100 til 400 g. 40-60%.
Ostens konsistens er voksagtig til halvflydende afhængig af modenhed. Skorpen er hvid, men bliver brunlig ved modning. Samtidig får osten så en kraftig smag og lugt af ammoniak.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 321 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os