Logo

Burgerboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Med risiko for at blive anklaget for at være brødfanatiker, vil jeg påstå, at det mest iøjnefaldende og specielle ved en burger er brødet. Uden brød er burgeren jo bare en ganske almindelig hakkebøf. Det, der gemmer sig inde i brødet, har varieret i årenes løb, og efterhånden har både kylling og fisk fundet vej derind. Hamburgeren har en lang historie, og takket være store restaurantkæder, spiser man i dag burgere over hele verden.

Hamburgerens historie
Navnet hamburger stammer egentlig fra en tysk pølse, der blev lavet i Hamburg. Den flade bøf, vi i dag kalder en hamburger, kommer sandsynligvis fra de baltiske lande og Rusland. Tyske søfolk fik smag for den russisk udgave af hakkebøffen, bitock, men hvordan den tyske pølse er blevet til en hakkebøf, melder historien ikke noget om. Man mener, at det var tyske emigranter, der bragte den russiske hakkebøf med til USA i slutningen af 1800-tallet. Til at begynde med hed retten hamburgersteak, men navnet blev hurtigt forkortet til hamburger og senere igen bare til burger. Det var først ved Verdensudstillingen i St. Louis i 1904, at hamburgeren fik sit store gennembrud. Gæsterne på udstillingen spiste så mange, at byens slagtere havde svært ved at følge med efterspørgslen. Rettens popularitet skyldtes muligvis, at hamburgeren var praktisk, fordi man kunne spise den, mens man gik rundt på udstillingen.
I 1921 begyndte restaurantkæden White Castle at servere denne 'fingermad', og burgerens popularitet bredte sig hurtigt over hele USA. Det var først efter Anden Verdenskrig, i begyndelsen af 50'erne, at burgeren med den nye ungdomskultur gjorde sit indtog i Norden.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (1 stemmer)
Siden er blevet set 828 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.