Logo

Brun birkerørhat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Som nævnt ved Rød Birke-Rørhat, siger navnet næsten hvor den vokser. Hatten er gråbrun. Rørene hvidbrune, lidt smudsige at se på. Stokken er tynd og besat med disse små sorte knistrede mærker.
Når du går tur, pluk da kun de unge eksemplarer, da de lidt ældre og det kan man mærke på konsistensen af svampen er bløde som hovedpuder.
Kulinarisk:
En spisesvamp, som bør blandes med andre velsmagende svampe. Mest velegnet til stegning eller stegte retter.
Råd:
Bør ikke spises rå, da flere af disse "knistrede" Skælrørhatte, som også er navnet på disse arter, kan give mave -og tarmbesvær. De giver dog ingen mavebesvær efter tilberedningen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.427 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her