Logo

Broncefennikel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Foeniculum vulgare
Broncefennikel er desværre ikke nær så kendt som den grønne fennikel. Det er en skam, for den er både dekorativ og velsmagende. Dertil kommer at den er flerårig, i modsætning til den grønne fennikel.
Broncefennikel har den samme karakteristiske anissmag som den grønne, men samtidig smager den svagt af dild.
Bladene er mørkt broncefarvede, og utroligt dekorative i salat, eller på et smørrebrødsfad. Men de egner sig også til fiskeretter, suppe, te og til næsten alle grønsagsretter.

Planten formeres let ved frø, som imidlertid kan være svære at skaffe. Har man først skaffet planten, kan man eventuelt dyrke den i drivhus og selv høste frø. I en normal dansk sommer når frøene ikke at blive modne på friland.
Broncefennikel hører ikke kun hjemme i køkkenhaven. Den er så dekorativ, at den vil klæde ethvert staudebed, hvor dens smukke og letløvede blade vil give en god kontrast til mange andre planter.
Den vil overleve de fleste danske vintre, men kan dog fryse væk under ugunstige forhold.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her