Logo

Brombær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brombær har en herligt sprød konsistens, især, når man spiser dem friske. Lidt sukker og fløde klæder dem godt (bland gerne flø­den med yoghurt for at få et lidt magrere pro­dukt, der er præcis lige så godt).
Brombær er i familie med hindbær, men har meget grovere torne; man skal helst have handsker på, når man plukker dem, for at kunne trække grenene ned. De vokser vildt langs kysterne og modner fra sidst i august til sent i september. De er meget sure, hvis man plukker dem for tidligt, men de bliver let overmodne, og man skal derfor plukke af de samme buske flere gange.
Brombær er gode til tærter og andre des­serter eller som tilbehør til kraftige vildtretter. Man kan lave en variant af den klassiske drink Kir Royale ved at bruge Creme de Mure i stedet for Creme de Cassis.
Der findes også forædlede brombærsorter; en af dem hedder sunberry, og den modner tidligere end mange af de andre sorter. Den har ikke torne og er derfor nem at plukke.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Amontillado - vin lys, tør eller halvtør sherry fra Jerez i Spanien

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os