Logo

Boysenbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

og andre krydsninger mellem brombær og hindbær
Der findes mange forskellige krydsninger mellem brombær og hindbær. En del er ble­vet udviklet for at give mere robuste og smagsrige bær, mens andre er opstået natur­ligt.
Man regner typen tayberry blandt de fine­ste bær, en busk med smukke, mørkerøde bær, der kom frem i Skotland så sent som i 1970' erne. Bærrene kan blive op til fire cm lange og modner i begyndelsen af august. Sunberry og wineberry er lignende krydsnin­ger.
Et andet stort, meget mørkerødt, næsten sort bær er boysenbær, der er opkaldt efter Rudolf Boysen. Andre bær, der er fremkom­met ved krydsning, er loganbær og yongber­ry.
Alle disse bær anvendes og spises på sam­me måde som hindbær og brombær; nogle af dem skal nok have lidt mere sukker end an­dre.

--

En krydsning af hindbær og brombær førte til loganbær og yderligere krydsninger mellem de tre bærsorter resulterede i boysenbær. Skabt i Californien af videnskabsmanden Rudolf Boysen - deraf navnet. Det røde aflange bær kan spises frisk eller syltet og bruges i det hele taget som hindbær og brombær.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 389 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os