Logo

Blindbagning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blindbagning

Bage blindt

 

At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner el. lign. som vægt på dejen, for at undgå at den skrider eller buler op under bagningen. Hvis du tit bager tærter, kan du evt. investere i nogle keramiske bagekugler, som kan bruges igen og igen. De fås bl.a. hos isenkræmmeren til ca. 130 kr.

 

Keramiske bagebønner holder tærtedejen på plads og i facon under forbagning af tærtebund. Bønnerne sikrer at tærtebunden ikke bliver ujævn eller at dejen glider ned af kanten på tærteformen.

Bønnerne kan ligges direkte oven på dejen men det er mere praktisk at bruge et stykke bagepapir mellem dejen og bønnerne.

Keramiske bagebønner er et økonomisk alternativ til at bruge kikærter, tørrede bønner eller lignende til at holde dejen på plads, da de kan bruges igen og igen.

OBS: 500 gram bagebønner passer til en mindre tærteform / bageform med en diameter på op til cirka 21 cm. Hvis der bages i større forme anbefales det at man bruger op til 1000 gram bagebønner.

Begrebet kaldes blind baking på engelsk.

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.142 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her