Logo

Blandingsprodukter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Blandingsprodukter er relativt nye i Danmark. De består af almindeligt smør, der er blandet med planteolier fødteks. sojaolie eller rapsolie. Herved opnår man, at produkterne ligesom margarine er smørbare, når de kommer ud af køleskabet.

Blandingsprodukterne har nøjagtig samme anvendelsesmuligheder som smør og skifter på samme måde farve, når det bliver opvarmet. Når blandingsproduktet er lysebrunt, er det parat til at stege i.

Betydning i kosten
Planteolierne giver blandingsprodukterne en bedre sammensætning af fedtsyrer end rent smør, men dog ikke så god som i olie og bløde margarinetyper. Blandingsprodukterne indeholder typisk to til tre gange så meget fedt fra mælk som fra olier, og fedtindholdet er ligesom i smør 80 gram pr. 100 gram.

Fedtsyrefordeling for blandingsprodukter kan være således:
Mættede fedtsyrer: 40 gram pr. 100 gram = 52% af fedtsyrerne
Enkeltumættede fedtsyrer: 28 gram pr. 100 gram = 37% af fedtsyrerne
Flerumættede fedtsyrer: 8 gram pr. 100 gram = 11% af fedtsyrerne

Opbevaring og holdbarhed:
Opbevaringen er vigtig for smag og friskhed. Fedtsyrer kan blive ødelagt af blandt andet lys, varme og luftens ilt, så de bliver harske og mindre sunde. Man skal desuden være opmærksom på holdbarhedstiden, som også påvirkes af opbevaringsforholdene. Det er vigtigt at stille margarine og andet fedtstof mørkt og køligt. Køleskabet er en udmærket løsning. Faste fedtstoffer skal være ordentligt pakket ind, så lys, varme og ilt udelukkes, og så det undgås, at produkterne optager smag fra andet mad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.533 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her