Logo

Blæksprutte, ottearmet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Octopus vulgaris
Den ottearmede blæksprutte tilhører familien Octopodidae. Den har to sæt sugekopper på hver arm. Forrest i munden har den to kraftige kæber, der minder om et papegøjenæb. Ligesom den tiarmede blæksprutte kan den hurtigt skifte farve efter omgivelserne. Hannen kan blive op til 1,3 meter lang og hunnen 1,2 m med en maximal vægt på 10 kg - men vejer sjældent over 3 kg. Blæksprutten lever af muslinger og krabber. Den fanger sit bytte ved at lamme det med spyt fra sine giftkirtler. Fra juli til oktober lægger hunnen mellem 120.000 og 400.000 æg, som den skjuler i klippesprækker på havbunden.
Den ottearmede blæksprutte lever i have med Danmark som nordligste grænse for arten. Den lever i dybder fra 2 til 200 meter. Den ottearmede blæksprutte fanges sjældent i danske farvande.
Kødet er udmærket med en hvid og fast konsistens. Små blæksprutter er finest i kødet og ikke så gummiagtige som de store blæksprutter. Kødet kan bankes for at øge dens mørhed. Velegnet til stegning og kogning er blæksprutter, der vejer ca. 1 kg.
Betydning i kosten:
Bløddyr er rige på protein, men har et lille indhold af fedtstoffer og kolesterol. De er rige på en række mineraler.
Opbevaring og holdbarhed::
Bløddyr bør opbevares koldt, indtil de skal spises eller koges. Ferske otte- og tiarmede blæksprutter bør være faste, fugtige og udsende en blid havduft.
Ferske eller kogte bløddyr kan opbevares 1-2 dage i køleskab. Uåbnede kan de fryses i ca. tre måneder.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os