Logo

Bakskuld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

På Fanø, og i det hele taget på den sydlige del af den jyske vestkyst, brugte fiskerne i starten af 1700-tallet et fiske­redskab bestående af en line med flere mindre liner påsat kroge, når de skulle fange fladfisk. Redskabet eller li­nen blev kaldt en bakke. I dag har vi fælles betegnelsen flynder for fladfisk, mens de dengang blev kaldt for skul­der. Ud ad disse ældre ord "bakke" og "skulde" kom­mer så ordet Bakskuld, som er navnet på den saltede, tør­rede og måske røgede flad­fisk Ising.


I sangen "Imellem Esbjerg og Fanø" finder man også ordet nævnt flere gange.
Bakskuld: se opskrift i MadABC.dk

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 975 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!