Logo

Bagels

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
skal både koges og bages
Bagels er en jødisk specialitet, der blev til i Wien i midten af 1700-tallet. Kongen af Polen havde beskyttet Østrig mod de tyrkiske soldater, og en jødisk bager i byen mente, at de havde fortjent en ganske særlig tak. Kongen var en lidenskabelig rytter, og derfor blev brødene formet som en stigbøjle. Jødiske emigranter tog senere brødet med til USA, hvor især newyorkerne har taget den lille brødring til sig. I de seneste år har brødet generobret Europa, og efterhånden findes der bagel-cafeer i de fleste lande, hvor bagels serveres med alle mulige former for smag og forskelligt, lækkert fyld.
Bagels er tætte og seje i konsistensen, fordi de koges, før de bliver bagt. Man bager tit bagels med surdej, og det gør dem kun endnu mere holdbare og velsmagende.
Bagels pyntes som regel med birkes eller sesamfrø, men hvidløg, kommen, løg og groft salt forekommer også - både som pynt og i dejen.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!