Logo

AOC ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Når man køber en fransk ost med AOC betegnelsen (Appellation d'Origine Contrôlée), kan man være sikker på det geografiske oprindelsessted. Desuden er osten produceret inden for rammerne af nogle meget strenge og præcise regler. Et godt udvælgelseskriterium, når man skal købe ost, kan eventuelt være årstiden; oste er nemlig også sæsonprodukter. Deres lagringsperiode er jo ofte med til at bestemme, hvornår man bedst kan servere osten.
 
Liste over AOC ostene:
KOMÆLKSOSTE
Abondance
Beaufort
Bleu d'Auvergne
Bleu des Causses
Bleu de Gex (fra Haut-Jura)
Brie de Meaux
Brie de Melun
Camembert fra Normandie
Cantal
Chaource
Comté
Époisses fra Bourgogne
Fourme d'Ambert eller de Montbrison
Laguiole
Langres
Livarot
Mont-d'Or eller Vacherin fra Haut-Doubs
Munster
Neufchâtel
Pont-L-Evêgue
Reblochon
Saint-Nectaire
Salers
GEDEMÆLKSOSTE
Chabichou fra Poitou
Crottin de Chavignol
Picodon de l'Ardèche eller de la Drôme
Pouligny Saint-Pierre
Sainte-Maure fra Touraine
Selles-sur-Cher
FÅREMÆLKSOSTE
Ossau-Iraty-Brebis-Pyrénéss
Roquefort
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!