Logo

Agar agar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agar agar

En gelatine der er lavet af forskellige slags tang. Kan købes som et fint, hvidt pulver, i tråde, stænger eller flager. Efter opblødning kan agar-agarstænger bruges i salater.

 

Agar agar er et stivelsesmiddel udvundet af en særlig type tang, og det bruges ofte i vegetarisk madlavning, i stedet for husblas, der er fremstillet af dyrebrusk.

Agar agar bevarer konsistensen under opvarmning

Agar agar er et geleringsmiddel, der kan tåle at koge.

Kan købes i kinesiske specialbutikker, bl.a. hos Den kinesiske Købmand på Nørrevold i København.


Agar agar (malajisk): gelé af pulveriserede havalger, kogt ud med vand. Fremstilles især i Japan og Californien; anvendes som stivemiddel i fødevareindustrien, som næringssubstrat for bakteriekulturer, som appretur og som tilsætning til afføringsmidler.


.........................................................................................................….



 

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.012 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Din mening om lexabc.dk
Hvad er godt?
Hvad er dårligt?
Hvad mangler?
Mange tak for dit svar! Vi bruger svaret til at blive bedre.