Logo

Østershat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fås også dyrket. Den fra skoven har ellers en vidunderlig smag i forhold til den dyrkede. Alm. Østershat kan veksle meget i farve, fra den lettere blålige til den mere gråbrune. Lamellerne hvide eller blålige og bliver ligesom de dyrkede gullige med alderen. Stokken er ganske kort og bleg, oftest hvidfiltet ved roden. Svampen vokser i taglag på løvtræer i vintermånederne, dog hyppigst i det sene efterår (november).

Kulinarisk:
Ristet sammen med hakket løg og bacon kommer denne svamp i godt selskab sammen med fødteks. en omelet. Drys eventuelt med lidt friskplukkede timianblade.

Råd:
Bør ikke spises rå.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her