Logo

Ølandshvede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
På bageriet Aurion arbejder de med at finde gamle kornsorter, der smager af mere end de
moderne brød hveder. Det foregår blandt andet i samarbejde med nordisk genbank, hvor mange gamle kornsorter ligger i dvale. I efteråret kom der en ny-gammel kornsort, ølandshveden, frem. Denne sort var lagret som 'ølandsspelt' og er ifølge folkloren indsamlet fra planter, der i fortiden blev dyrket på Øland, men som nu kun forekom som forvildet i gærderne.
Det viste sig, at ølandshveden er i meget nærmere familie med spelt end de moderne kornsorter, så nær, at den spalter ud til nogle få rigtige speltplanter, når man dyrker en mark med den, og dens næringsindhold ligner også spelts. Den smager i hvert fald helt fantastisk.

Den er knap så tung at bage med som spelt og minder også en del om durum, som laver en meget sej og gummiagtig dej.
Men i modsætning til disse to slags korn er den nemmere at bage med ren, bare man bruger en opskrift med meget væske i dejen.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 827 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!